HIJAB

Eftersom jag vet att många utav er är muslimer som läser min blogg men som kanske inte har så ycket erfarenhet av hijaben(slöjan) eller inte har hijab så tänkte jag ta och skriva om just de ämnet så hoppas jag att det drar er nytta till framtiden. 
 
Så varför bär vi hijaben (slöjan)? Främst så bär vi den för det är en obligation ifrån vår herre som vi erkänner och underkastar oss till. Slöjan vi bär är en form av dyrka, en påminnelse om ens värde och för målet, paradiset.
Slöjan är även ett skydd för kvinnan, för att inte visa mer av sina behag. För att tjäna den respekten hon behöver. Slöjan är inte bara att täcka sitt hår utan klä sig kyskt och täckande.
 
Slöjan inom islam anses som en akt av dyrka, identifiering, för att visa vem hon är och vem hon dyrkar. Vem hon ser upp till och varför hon ser ut som hon gör. Slöjan är så stor inom islam. Det är inte bara att täcka håret, det är att täcka sina former för att inte behaga männen eller ses som sexobjekt. Tyvärr så förstörs slöjan av många genom att de klär sig med tajta jeans, tajta tröjor, korta tröjor som visar tydligt delarna. Detta är fel. Den korrekta klädseln för en muslimsk kvinna är långa kläder, dvs, det ska både täcka din awrah(könsdelen) och dina former. Det man kan klä sig med brukar oftast vara Abaya, som är en form av en klänning men en luftig klänning som inte visar formerna på något sätt och vis. Man bör inte heller klä sig med allt för starka färger eller för vågat även fast de är för luftigt då det drar väldigt mycket uppmärksamhet och detta är inte för att man ska låta som en extrimist utan för ens eget bästa. För att som sagt skydda sig själv och inte "våga" visa sig själv. En kvinna med slöja väljer sin trygghet och bekvämlighet framför andras. 
 
Jag själv bär slöja och jag är hur nöjd som helst med det. Jag mår bättre av det och jag känner verkligen trygghet och jag känner mig stolt när jag är utanför mitt hem, jag vet vad jag visar, jag vet att jag visar människor vem jag är, vad min religion betyder för mig och samt självrespekten jag har och respekten jag ska få. 
 
Och ni som inte bär hijaben eller kanske inte ens är musimer, det är absolut inget illa menat mot er, detta inlägget är bara för att förstå oss muslimers perspektiv!
 
Keep up the work mina systrar. Vill ni så kan ni. Lyd er Herre. Allah är den mest barmhärtige och honom ska ni älska. Älska Allah!!! 
 
 
 
ALLMÄNT, TANKAR & ÅSIKTER | | Kommentera |
Upp